Ny i sameiet

Velkommen!

hei og velkommen til Sørenga 3 Sameie!

Som ny seksjonseier har du sikkert noen spørsmål. Vi håper du finner svaret på våre hjemmesider. Nedenfor har vi listet opp nyttig og viktig informasjon for deg som ny seksjonseier i sameiet. Håper du tar deg tid til å lese dette.

Du har også en oppgave selv.

Det er så sørge for at du har registrert riktig e post adresse på deg selv slik at oppdatert informasjon fra både forretningsfører og selv når frem til deg:

1. Registrering av e post hos forretningsfører

Vår forretningsfører Usbl ajourfører listen over seksjonseiere i hver enkelt leilighet.  Og e post adressen.   Men det kan hende du skifter e post og at da vil du ikke få den viktige informasjonen som sendes ut herfra.  Dette kan være viktig informasjon og ikke minst dokumenter i forbindelse med årsmøtet.

Gå inn på Portalen på Usbl – Min side og sjekk e posten som ligger der.  Eventuelt registrer deg eller endre e post opplysninger.

2. Registrer deg og motta nyhetsbrev fra styret

Styret sender jevnlig ut nyhetsbrev om arbeidet i styret og viktige saker for sameiet.  Både seksjonseier og leietaker kan registrere seg, men husk at det er seksjonseier som er ansvarlig for oppfølging og bruken av boligen.

Husk å registre deg som mottaker av nyhetsbrev her.

Dersom du skifter e post adresse går du inn og registrerer deg på nytt. Den gamle e posten vil da bli «dumpet» og du mottar nyhetsbrev på den nye og riktige e post adressen.

TIDLIGERE NYHETSBREV FINNER DU LAGRET HER.

Endring av navn på ringeklokke

Navnelapp til ringeklokken bestilles hos styret styret. Les mer her.

Vennligst ikke sett opp klistrelapper eller lignende. Disse vil bli fjernet.

Postkasseskilt

Sameiet skal ha en felles og lik fasade. Det betyr at alle må bestille like postkasseskilt til sine postkasser. Les mer her.

Husordensregler

Vi forutsetter at du følger de reglene som gjelder. Husordensreglene finner du her.
Regler for behandling av naboklager i Sørenga 3 Sameie kan du lese mer om her.

Avlesning vann og varme

Her finner du viktig informasjon om avlesning av vann/varme, samt nyttig informasjon om hvordan anlegget fungerer.

Søppelhåndtering og avfall

Avfallshåndteringen på Sørenga er ivaretatt med nedgravde siloer som tømmes av spesialbiler. Du finner alt du trenger å vite her.

Giro for felleskostnader

Du får tilsendt giroer for felleskostnader direkte fra vår forretningsfører Usbl. Dersom overtagelse er midt i en måned forutsettes det at den måneden blir betalt av selger og at du gjør opp med selger for oppgjørsmåneden. Du må ikke bruke selgers giroer ved innbetaling.

Har du spørsmål om dette kan du kontakte Usbl. Informasjon om forretningsfører finner du her.

TV og bredbånd

CD

Sameiet vil fra 01.11.21 gå over til Telia for leveranse av TV og bredbånd.

Det vil bli lagt inn oppdatert informasjon om dette veldig snart.

Det leveres en standardpakke.  Tilleggstjenester kan bestilles via Telia, men ikke før etter 01.11.21.  Informasjon kommer.

Avlesning strømmåler

Strømmåler er plassert i et skap med blå dør ute i oppgangen. Døren er uten dørhåndtak og du åpner døren kun ved å vri nøkkelen forsiktig. Det er et felles skap for alle målere i én etasje.

Nøkkel skal følge leiligheten. Mangler du nøkkel til strømskapet, kan få kjøpt dette hos en hvilken som helst nøkkelforandler/nøkkelsliper. Be om en standard strømskapnøkkel for Hafslund. Det er typen «OLU» du skal ha.

Boligperm

Boligpermen er din dokumentasjon av boligen på nett. Ved å registrere deg vil du bl.a. motta påminnelse om vedlikehold via e-post. Se mer info her.

Sykkelrom

Sameiet har sykkelrom med inngang fra havnepromenade øst.

Mer info finner du her.

Felles takterrasse

Vi har en flott takterrasse til bruk for alle som bor her. For å legge forholdene best mulig til rette for et trivelig opphold på ”byens tak” har vi utarbeidet egne ordensregler for takterrassen. Disse finner du her.

Nøkler

Seksjonseiere kan bestille ytterligere systemnøkler for egen seksjon. Les mer her.

Sameiets vedtekter, årsberetning og protokoll

Sameiets vedtekter finner du her. Årsberetning og protokoll fra det siste årsmøtet skal du ha fått utlevert av megler. I årsberetningen finner du mye nyttig informasjon om sameiet. Hvis du eventuelt ikke har fått disse papirene, ber vi deg kontakte megleren for å få dem. Ta vare på disse dokumentene.

Solskjerming.

Mer info finner du her

Overvåkningskameraer

Alle inngangspartiene, samt garasje, sykkelbod i atriet og deler av kjellergangene er betjent av overvåkningskameraer som driftes av styret.

Klikk her for mer info.

«Sørenga byggetrinn 3» på Facebook

Facebookgruppen «Sørenga byggetrinn 3» er en uformell kommunikasjonskanal for beboere og eiere i byggetrinnet.
Gruppen er lukket og du må søke medlemsskap og bli godkjent av administrator.

«Sørenga Forum» på Facebook

Sørenga Forum er en Facebook-gruppe for beboerne på Sørenga. Den er åpen for alle byggetrinn, både eiere og leiere. Dette er et kommunikasjons- og informasjonsforum for beboere på Sørenga. Bli medlem? Trykk på ikon for å søke medlemskap og send deretter epost til [email protected] og oppgi ditt leilighetsnr, byggetrinn eller evt. annen tilknytning til Sørenga  Du blir godkjent av en administrator. Siden finner du her.

«Barna på Sørenga» på Facebook

Barna på Sørenga er en Facebook-gruppe for de med barn på Sørenga. Initiativtagerne håper gruppen kan bidra til at man kan bli kjent med flere som bor på Sørenga med barn og å bidra til å skape ett godt oppvekstmiljø for de søte små. De arrangerer bl.a. julefest, påskeegg jakt, Halloween og bruktmarked.. Facebook-siden er lukket for uvedkommende. Du blir godkjent av en administrator. Siden finner du her.